torek, 14. julij 2009

Spoznaj Armanda Araiza

Armando Araiza Herrera se je rodil 1. seprembra 1969 v prestolnici Mehike kot drugi sin igralke Norme Herrera in režiserja Raula Araize. Prvič je zaigral kot Juanito v telenoveli El maleficio kar ob svojih starših.

Leta 1987 je vlogo Gilberta dobil v telenoveli Senda de Gloria, ki govori o mehiški revoluciji. Istega leta je posnel tudi filma Ases del Contrabando in Lamberto Quinter, v katerih je imel le manjše vloge. Po koncu snemanj je zaigral v vspešni telenoveli Quinceañera, kjer je življenje dal Chatu. Leta 1988 je sestavljal del zasedbe filma Itara, El Guardián de la Muerte, leto kasneje pa se je na male ekrane vrnil s telenovelo Dulce desafío.

Po tem, ko je med letoma 1990 in 1996 je posnel dve telenoveli in kar 27 filmov, se mu je končno ponudila priložnost za igranje glavne vloge in sicer v telenoveli Azul, ob Kate dal Castillo in kitu Keiko. Isto leto je posnel tudi zgodovinsko telenovelo El vuelo del águila ter filma Tres minutos de oscuridad in Doble indemnización.

Leta 1997 je posnel le eno telenovelo, saj si je vzel čas za zasebno življenje. Poročil se je z Elizabeth Garcio, s katero je kasneje imel dve hčerki.

Leta so tekla in vloge so se kar vrstile. Do leta 2008 je tako posnel še 13 filmov, 6 telenovel in eno epizodo serije Mujeres asesinas. Decembra leta 2008 se je Armando tudi ločil, a zagotovil, da sta se z ženo razšla prijateljsko.

Kljub temu, da igralec ni dopolnil niti še 40 let, ima za sabo zelo dolgo in obširno kariero. Če si jo želite ogledati, kliknite tukaj.

Ni komentarjev:

Objavite komentar