torek, 21. julij 2009

Spoznaj Tino Romero

14. augusta 1955 v New Yorku rojena Tina Romero, se je v Mehiko, rojstno deželo svojih staršev, preselila leta 1958. Tam je razvijala svoje igralske sposobnosti na raznih igralskih šolah in z 21 leti posnela film imenovan Lo Mejor de Teresa. Istega leta je posnela še filma Chin Chin Teporocho ter Las poquianchis.

Prvič je kot osrednja vloga zaigrala v telenoveli Santa, leta 1979. Po tem, ko je posnela še 3 telenovele in 6 filmov, si je utrla pod med zvezde Hollywooda. Leta 1982 je tam posnela film Missing ob Sissy Sacey in se nato vrnila v Mehiko ter nadaljevala z igralsko kariero.

V 80ih letih se je Tina poročila z filmskim režiserjem Gabrielom Retesom, s katerim imata dva sinova. Kasneje sta se Tina in Gabriel tudi ločila.

Kljub družinskim obveznostim se ena najpomembnejših in najboljših mehiških igralk ni odpovedala snemanjem. V letu 1991 je tako med drugim posnela tudi telenovelo Cadenas de amarguira, v kateri je igrala vlogo, po kateri so si jo ljudje najbolj zapomnili – Martho Gastelum.

Po tem, ko je Tina posnela kar 27 filmov in 19 telenovel, si je vzela odmor, ki pa je trajal le od leta 2002 do 2004. Odsotnost iz televizijskih je prekinila s telenovelo Las lloronas. Leta 2005 je posnela svojo prvo telenovelo izven Mehike in sicer Amarte asi v Argentini.

Za več podrobnosti kliknite tukaj.

Ni komentarjev:

Objavite komentar