ponedeljek, 20. julij 2009

Spoznaj Salvadorja Sáncheza

Salvador Sánchez, se je pod imenom Alfredo Salvador Sánchez Bolaños rodil oktobra leta 1943. Med študijem v rojstnem mestu Cuautla, se je leta 1965 odločil, da bo ta študij pustil in odšel v prestolnico študirati gledališko igro. Študij je končal leta 1969.

Prvič je pred kamere stopil na snemanju filma Emiliano Zapata, ki ga je režiral Felipe Cazals, leto kasneje pa je s Mario Felix in Carlosom Brachom (med drugimi) posnel še film La generala.

Leta 1972 je prvič zaigral v telenoveli. El carruaje je režiral Ernesto Alonso, v njem pa je med drugimi igrala najpomembnejša igralka takratnega časa - María Elena Márquez.

V letih 1975 in 1976 je posnel tri najbolj pomembne filme v njegovem življenju: Canoa, kjer igra pričo dogodkov ki so se zgodili v vasi; El apando, kjer igra od drog odvisnega zapornika in Las poquianchis, v katerem da življenje novinarju. Vse filme je režiral učitelj Felipe Cazals.

Poleg tega, da je igral v številnih filmih in telenovelah, je tudi poučeval na Televisini igralski šoli (CEA) in se preizkusil v vlogi režiserja.

Če želite videti njegovo obsežno kariero, ki zajema kar 27 telenovel in 77 filmov, kliknite tukaj.

Ni komentarjev:

Objavite komentar